VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Hoofdpijn van dure zorgpolis

Geplaatst op: 18-09-2015, 09:08:44

Nederlanders durven ondanks de oplopende premies en een almaar stijgend eigen risicobedrag niet te bezuinigen op hun zorgverzekering. Slechts een op de acht burgers kiest voor de voordeliger budgetpolis, waarbij de keuze voor een arts niet langer zelf kan worden gemaakt.

Ook durft een ruime meerderheid het eigen risico niet hoger vast te zetten dan het minimum van 375 euro en besluit nog altijd driekwart een, vaak dure, aanvullende verzekering af te sluiten. Dat blijkt uit een uitvoerig onderzoek van Bureau Consumenten Onderzoek onder ruim tweeduizend zorgverzekerden, in opdracht van De Telegraaf.

Waarschijnlijk gaat de zorgpremie volgend jaar met zo’n zeven euro per maand omhoog en wordt het eigen risico met tien euro verhoogd. Intussen klagen burgers steen en been over de oplopende verzekeringskosten en nieuwe bezuinigingen, waarbij vooral verdere beperking van de vrije artsenkeuze zwaar op de maag ligt. Een kwestie die vandaag ook aan de orde komt in het DFT Zorgdebat, waar ook minister Schippers (Volksgezondheid) te gast zal zijn.

Bron: ww.dft.nl van 18 september 2015.

Vorige pagina